Květák s houbami a špenátem

Lehké a syté zeleninové jídlo s květákem, houbami a špenátem – bez masa, plné vlákniny, chuti a ideální jako oběd nebo večeře pro každého, kdo chce jíst zdravě a bez mouky.
Čas přípravy5 minutes
Čas vaření35 minutes
Chod: Hlavní jídlo

Suroviny

  • 30 g cibule
  • 200 g žampionů
  • 300 g květáku
  • 3 hrsti špenátu
  • 25 ml smetany
  • 25 g sýru
  • Zelelinový vývar
  • Pepř

Instrukce

  • Na suché pánvi si orestujeme cibulku. Přidáme na větší kousky nakrájené žampióny a vše ochutíme vývarem. Nepodlévejte! Houby pustí vodu samy. Tu vyvařte.
  • Do pánve přidejte na malinkaté růžičky rozebraný květák, přilijte smetanu a snižte teplotu plotýnky, pánev zakryjte poklicí. Necháme dusit cca 20minut, dokud nezačne květák měknout.
  • Sejmeme poklici, do pánve přidáme špenát a zvyšíme teplotu plotýnky. Za častého promíchání necháme vyvařit veškerou tekutinu.
  • Vypneme plotýnku, do pánve přisypeme strouhaný sýr a necháme ho rozpustit.
  • Opepřete podle chuti a hned podávejte.

Notes

Krok 3 a výš