Váš košík je aktuálně prázdný!
Květák s houbami a špenátem
Lehké a syté zeleninové jídlo s květákem, houbami a špenátem – bez masa, plné vlákniny, chuti a ideální jako oběd nebo večeře pro každého, kdo chce jíst zdravě a bez mouky.
Suroviny
- 30 g cibule
- 200 g žampionů
- 300 g květáku
- 3 hrsti špenátu
- 25 ml smetany
- 25 g sýru
- Zelelinový vývar
- Pepř
Instrukce
- Na suché pánvi si orestujeme cibulku. Přidáme na větší kousky nakrájené žampióny a vše ochutíme vývarem. Nepodlévejte! Houby pustí vodu samy. Tu vyvařte.
- Do pánve přidejte na malinkaté růžičky rozebraný květák, přilijte smetanu a snižte teplotu plotýnky, pánev zakryjte poklicí. Necháme dusit cca 20minut, dokud nezačne květák měknout.
- Sejmeme poklici, do pánve přidáme špenát a zvyšíme teplotu plotýnky. Za častého promíchání necháme vyvařit veškerou tekutinu.
- Vypneme plotýnku, do pánve přisypeme strouhaný sýr a necháme ho rozpustit.
- Opepřete podle chuti a hned podávejte.
Notes
Krok 3 a výš