Dýňová polévka
Hřejivá podzimní klasika s pečenou dýní, červeným kari a zeleninovým vývarem. Pečená dýně dodá polévce bohatou chuť, kari ji krásně dochutí a vše se rozmixuje do hladkého krému.
Čas přípravy10 minutes mins
Čas vaření50 minutes mins
- 350 g dýně
- 1 lž červené kari
- 800 ml zeleninový vývar
Dýni rozřízněte a lžící odstraňte měkký střed se semínky.
Vložte do trouby vyhřáté na 200 °C. Pečte, dokud povrch nezačne zlátnout a dýni snadno nepropíchnete vidličkou. Přesný čas záleží na zralosti dýně, jejím druhu, velikosti atd. počítejte s 30-50 minutami.
Upečenou dýni nechte chvíli vychladnout a oloupejte (Hokaido loupat nemusíte).
Dýni nakrájejte nebo rozlámejte na kusy a nasypte do hrnce.
Přidejte kari koření.
Zalijte vývarem, přiveďte k varu a rozmixujte dohladka.
Podle chuti opepřete nebo přidejte chilli vločky. Můžete přidat i pár kapek šťávy z limetky nebo citrónu.