Výživná frittata s kuřecím masem, batáty a zeleninou – ideální jako rychlý oběd nebo večeře plná bílkovin, chutí a bez zbytečného pečiva. Skvělá teplá i studená.
Čas vaření25 minutesmins
Chod: Hlavní jídlo
Suroviny
2vejce
75gupečeného kuřete
40gcibule
15glahůdkové cibulky
25gpórku
125gbatátů
lžíce ghí
zeleninový vývar
pepř
Instrukce
V pánvi rozehřejeme ghí, přidáme nakrájenou cibulku, necháme zesklovatět a přidáme nakrájené batáty a pórek na kostičky.
Krátce orestujeme, přikryjeme pokličkou a necháme 10 minut dusit.
Troubu předehřejeme na 200 °C.
Rozklepneme vajíčka do hrníčku, ochutíme vývarem, opepříme a promícháme.
Pečené kuřecí maso si nakrájíme na kousky. Jakmile jsou batáty měkké přidáme lahůdkovou cibulku s masem, promícháme a zalijeme vše vejci.
Celé pak dáme zapéct do trouby. Trvá to cca 15 minut.