Do 1 litru vroucího vývaru vložte odřezky a kosti z kuřete, přisypte rozmarýn, přidejte neoloupanou cibuli (rozkrojenou na poloviny) a nechte vařit cca 45 minut (dokud se maso samo nezačne oddělovat od kosti).
Vývar slijte, kosti oberte a maso dejte zatím stranou.
Oloupejte si mrkev a celer. Zeleninu nakrájejte na kostičky a dejte vařit do polévky na 10-15 minut.
Jakmile zelenina změkne, část ji z polévky vyberte a dejte stranou.
Polévku sundejte z plotny.
Do misky rozklepněte vejce a promíchejte ho dohladka vidličkou. Pak vejce pomalu ohřejete, aby se po přidání do horké polévky nesrazilo. Stačí k němu přidat lžíci horké polévky a promíchat. Přidat další lžíci a znovu promíchat. A ještě jednou. Takto ohřáté vejce pak nalijte do polévky (ta musí stát mimo horkou plotýnku a nebýt vyloženě vroucí) a hned rozmixujte dohladka ponorným mixérem.
Pak do polévky vraťte odloženou zeleninu a maso. Vše dochuťte muškátovým oříškem.
Podávejte posypané čerstvou petrželkou.