Váš košík je aktuálně prázdný!
Krémová polévka s lososem
Jemná, výživná polévka s domácím rybím vývarem, zeleninou a lososem. Dochucená smetanou a bylinkami, ideální jako lehký oběd i večeře.
Suroviny
- 250 g lososa
- 900 ml vody
- 1 bobkový list
- 6 kuliček nového koření
- 100 g pórku
- 100 g řapíkatého celeru
- 150 g mrkve
- 300 g kedlubny
- 60 g zakysané smetany
- Čerstvý kopr nebo petržel
- pepř
Instrukce
- Lososa zbavte kůže a případných kostí, čisté maso si dejte zatím stranou, nakrájené na kostky.
- Všechny odřezky vložte do studené vody, do které jste přidali bobkový list a nové koření. Vařte přibližně 15-20 minut, pak vývar slijte.
- Zatímco se rybí vývar vaří, orestujte nasucho drobně nakrájený pórek, celer a mrkev.
- Přidejte na větší kostky nakrájenou kedlubnu a vše zalijte scezeným rybím vývarem.
- Přidejte pepř.
- Vařte, dokud zelenina nezměkne.
- Přibližně polovinu polévky včetně zeleniny odeberte a rozmixujte dohladka spolu se zakysanou smetanou. Směs zatím nechte stát stranou.
- Do čiré polévky se zeleninou přidejte kostky lososa a toho velmi krátce povařte na mírnou teplotu. Maximálně 2 minuty. Moc s ním nemíchejte, ať se nerozpadne.
- Pak přidejte rozmixovanou směs se zakysanou smetanou, opatrně promíchejte a jen krátce prohřejte (nevařte, ať se smetana nesrazí).
- Polévku podávejte horkou, posypanou čerstvým koprem nebo petrželkou.
Notes
Krok 3 a výš