Krémová polévka s lososem

Jemná, výživná polévka s domácím rybím vývarem, zeleninou a lososem. Dochucená smetanou a bylinkami, ideální jako lehký oběd i večeře.
Čas přípravy5 minutes
Čas vaření25 minutes
Chod: Polévka

Suroviny

  • 250 g lososa
  • 900 ml vody
  • 1 bobkový list
  • 6 kuliček nového koření
  • 100 g pórku
  • 100 g řapíkatého celeru
  • 150 g mrkve
  • 300 g kedlubny
  • 60 g zakysané smetany
  • Čerstvý kopr nebo petržel
  • pepř

Instrukce

  • Lososa zbavte kůže a případných kostí, čisté maso si dejte zatím stranou, nakrájené na kostky.
  • Všechny odřezky vložte do studené vody, do které jste přidali bobkový list a nové koření. Vařte přibližně 15-20 minut, pak vývar slijte.
  • Zatímco se rybí vývar vaří, orestujte nasucho drobně nakrájený pórek, celer a mrkev.
  • Přidejte na větší kostky nakrájenou kedlubnu a vše zalijte scezeným rybím vývarem.
  • Přidejte pepř.
  • Vařte, dokud zelenina nezměkne.
  • Přibližně polovinu polévky včetně zeleniny odeberte a rozmixujte dohladka spolu se zakysanou smetanou. Směs zatím nechte stát stranou.
  • Do čiré polévky se zeleninou přidejte kostky lososa a toho velmi krátce povařte na mírnou teplotu. Maximálně 2 minuty. Moc s ním nemíchejte, ať se nerozpadne.
  • Pak přidejte rozmixovanou směs se zakysanou smetanou, opatrně promíchejte a jen krátce prohřejte (nevařte, ať se smetana nesrazí).
  • Polévku podávejte horkou, posypanou čerstvým koprem nebo petrželkou.

Notes

Krok 3 a výš