Váš košík je aktuálně prázdný!
Pekingská kachna
Tradiční recept s kachnou glazovanou cukrovým roztokem a pomalu pečenou dozlatova. Maso je šťavnaté, kůže křupavá. Podává se s plackami, zeleninou a výraznou omáčkou.
Suroviny
- 1 ks kachna
- 2 lž třtinového cukru
Instrukce
- Ve velkém hrnci přiveďte k varu vodu.
- Vložte do ní kachnu a povařte ji 5 minut.
- Kachnu vyjměte a osušte.
- Cukr rozpusťte ve 200 ml vody a roztokem pomocí štětce kachnu potřete.
- Pověste ji a nechte hodinu schnout. Znovu potřete cukerným roztokem a nechte zavěšenou schnout 7–8 hodin (nebo přes noc).
- Troubu předehřejte na 200 °C. Kachnu pečte 50 minut, vyjměte z trouby, obraťte a pečte znovu 50 minut či o něco déle při 180 °C.
- Kachní maso nakrájejte na tenké plátky (z kostry můžete udělat skvělý vývar) a podávejte s plackami, cibulkou, okurkou a omáčkou z černých sójových bobů.
Notes
Krok 3 a výš