Pekingská kachna

Tradiční recept s kachnou glazovanou cukrovým roztokem a pomalu pečenou dozlatova. Maso je šťavnaté, kůže křupavá. Podává se s plackami, zeleninou a výraznou omáčkou.
Čas přípravy30 minutes
Čas vaření2 hours
Chod: Hlavní jídlo

Suroviny

  • 1 ks kachna
  • 2 třtinového cukru

Instrukce

  • Ve velkém hrnci přiveďte k varu vodu.
  • Vložte do ní kachnu a povařte ji 5 minut.
  • Kachnu vyjměte a osušte.
  • Cukr rozpusťte ve 200 ml vody a roztokem pomocí štětce kachnu potřete.
  • Pověste ji a nechte hodinu schnout. Znovu potřete cukerným roztokem a nechte zavěšenou schnout 7–8 hodin (nebo přes noc).
  • Troubu předehřejte na 200 °C. Kachnu pečte 50 minut, vyjměte z trouby, obraťte a pečte znovu 50 minut či o něco déle při 180 °C.
  • Kachní maso nakrájejte na tenké plátky (z kostry můžete udělat skvělý vývar) a podávejte s plackami, cibulkou, okurkou a omáčkou z černých sójových bobů.

Notes

Krok 3 a výš