Váš košík je aktuálně prázdný!
Frittata s kuřetem a batáty
Výživná frittata s kuřecím masem, batáty a zeleninou – ideální jako rychlý oběd nebo večeře plná bílkovin, chutí a bez zbytečného pečiva. Skvělá teplá i studená.
Suroviny
- 2 vejce
- 75 g upečeného kuřete
- 40 g cibule
- 15 g lahůdkové cibulky
- 25 g pórku
- 125 g batátů
- lžíce ghí
- zeleninový vývar
- pepř
Instrukce
- V pánvi rozehřejeme ghí, přidáme nakrájenou cibulku, necháme zesklovatět a přidáme nakrájené batáty a pórek na kostičky.
- Krátce orestujeme, přikryjeme pokličkou a necháme 10 minut dusit.
- Troubu předehřejeme na 200 °C.
- Rozklepneme vajíčka do hrníčku, ochutíme vývarem, opepříme a promícháme.
- Pečené kuřecí maso si nakrájíme na kousky. Jakmile jsou batáty měkké přidáme lahůdkovou cibulku s masem, promícháme a zalijeme vše vejci.
- Celé pak dáme zapéct do trouby. Trvá to cca 15 minut.
- Podáváme jak teplé, tak studené.
Notes
Krok 4 a výš (bez batátů krok 2)