Frittata s kuřetem a batáty

Výživná frittata s kuřecím masem, batáty a zeleninou – ideální jako rychlý oběd nebo večeře plná bílkovin, chutí a bez zbytečného pečiva. Skvělá teplá i studená.
Čas vaření25 minutes
Chod: Hlavní jídlo

Suroviny

  • 2 vejce
  • 75 g upečeného kuřete
  • 40 g cibule
  • 15 g lahůdkové cibulky
  • 25 g pórku
  • 125 g batátů
  • lžíce ghí
  • zeleninový vývar
  • pepř

Instrukce

  • V pánvi rozehřejeme ghí, přidáme nakrájenou cibulku, necháme zesklovatět a přidáme nakrájené batáty a pórek na kostičky.
  • Krátce orestujeme, přikryjeme pokličkou a necháme 10 minut dusit.
  • Troubu předehřejeme na 200 °C.
  • Rozklepneme vajíčka do hrníčku, ochutíme vývarem, opepříme a promícháme.
  • Pečené kuřecí maso si nakrájíme na kousky. Jakmile jsou batáty měkké přidáme lahůdkovou cibulku s masem, promícháme a zalijeme vše vejci.
  • Celé pak dáme zapéct do trouby. Trvá to cca 15 minut.
  • Podáváme jak teplé, tak studené.

Notes

Krok 4 a výš (bez batátů krok 2)