Váš košík je aktuálně prázdný!
Dýňová polévka
Dýňová polévka
Hřejivá podzimní klasika s pečenou dýní, červeným kari a zeleninovým vývarem. Pečená dýně dodá polévce bohatou chuť, kari ji krásně dochutí a vše se rozmixuje do hladkého krému.
Suroviny
- 350 g dýně
- 1 lž červené kari
- 800 ml zeleninový vývar
Instrukce
- Dýni rozřízněte a lžící odstraňte měkký střed se semínky.
- Vložte do trouby vyhřáté na 200 °C. Pečte, dokud povrch nezačne zlátnout a dýni snadno nepropíchnete vidličkou. Přesný čas záleží na zralosti dýně, jejím druhu, velikosti atd. počítejte s 30-50 minutami.
- Upečenou dýni nechte chvíli vychladnout a oloupejte (Hokaido loupat nemusíte).
- Dýni nakrájejte nebo rozlámejte na kusy a nasypte do hrnce.
- Přidejte kari koření.
- Zalijte vývarem, přiveďte k varu a rozmixujte dohladka.
- Podle chuti opepřete nebo přidejte chilli vločky. Můžete přidat i pár kapek šťávy z limetky nebo citrónu.
Napsat komentář