Dýňová polévka

Dýňová polévka

Hřejivá podzimní klasika s pečenou dýní, červeným kari a zeleninovým vývarem. Pečená dýně dodá polévce bohatou chuť, kari ji krásně dochutí a vše se rozmixuje do hladkého krému.
Čas přípravy10 minutes
Čas vaření50 minutes
Chod: Polévka

Suroviny

  • 350 g dýně
  • 1 červené kari
  • 800 ml zeleninový vývar

Instrukce

  • Dýni rozřízněte a lžící odstraňte měkký střed se semínky.
  • Vložte do trouby vyhřáté na 200 °C. Pečte, dokud povrch nezačne zlátnout a dýni snadno nepropíchnete vidličkou. Přesný čas záleží na zralosti dýně, jejím druhu, velikosti atd. počítejte s 30-50 minutami.
  • Upečenou dýni nechte chvíli vychladnout a oloupejte (Hokaido loupat nemusíte).
  • Dýni nakrájejte nebo rozlámejte na kusy a nasypte do hrnce.
  • Přidejte kari koření.
  • Zalijte vývarem, přiveďte k varu a rozmixujte dohladka.
  • Podle chuti opepřete nebo přidejte chilli vločky. Můžete přidat i pár kapek šťávy z limetky nebo citrónu.

Comments

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Recipe Rating