Váš košík je aktuálně prázdný!
Krémová kuřecí polévka
Krémová kuřecí polévka
Silný domácí vývar s kořenovou zeleninou, jemně zahuštěný vejcem a dochucený muškátovým oříškem. Sytá a zároveň lehká, ideální na zahřátí i regeneraci.
Suroviny
- Kuřecí hřbet křídla, odřezky, kosti
- 3 mrkve
- 1 cibule
- ¼ celeru
- 1 ks vejce
- Rozmarýn
- Muškátový oříšek
- Čerstvá petržel
- Zeleninový vývar
Instrukce
- Do 1 litru vroucího vývaru vložte odřezky a kosti z kuřete, přisypte rozmarýn, přidejte neoloupanou cibuli (rozkrojenou na poloviny) a nechte vařit cca 45 minut (dokud se maso samo nezačne oddělovat od kosti).
- Vývar slijte, kosti oberte a maso dejte zatím stranou.
- Oloupejte si mrkev a celer. Zeleninu nakrájejte na kostičky a dejte vařit do polévky na 10-15 minut.
- Jakmile zelenina změkne, část ji z polévky vyberte a dejte stranou.
- Polévku sundejte z plotny.
- Do misky rozklepněte vejce a promíchejte ho dohladka vidličkou. Pak vejce pomalu ohřejete, aby se po přidání do horké polévky nesrazilo. Stačí k němu přidat lžíci horké polévky a promíchat. Přidat další lžíci a znovu promíchat. A ještě jednou. Takto ohřáté vejce pak nalijte do polévky (ta musí stát mimo horkou plotýnku a nebýt vyloženě vroucí) a hned rozmixujte dohladka ponorným mixérem.
- Pak do polévky vraťte odloženou zeleninu a maso. Vše dochuťte muškátovým oříškem.
- Podávejte posypané čerstvou petrželkou.
Notes
Krok 3 a výš
Napsat komentář