Krémová kuřecí polévka

Krémová kuřecí polévka

Silný domácí vývar s kořenovou zeleninou, jemně zahuštěný vejcem a dochucený muškátovým oříškem. Sytá a zároveň lehká, ideální na zahřátí i regeneraci.
Čas přípravy10 minutes
Čas vaření1 hour
Chod: Polévka

Suroviny

  • Kuřecí hřbet křídla, odřezky, kosti
  • 3 mrkve
  • 1 cibule
  • ¼ celeru
  • 1 ks vejce
  • Rozmarýn
  • Muškátový oříšek
  • Čerstvá petržel
  • Zeleninový vývar

Instrukce

  • Do 1 litru vroucího vývaru vložte odřezky a kosti z kuřete, přisypte rozmarýn, přidejte neoloupanou cibuli (rozkrojenou na poloviny) a nechte vařit cca 45 minut (dokud se maso samo nezačne oddělovat od kosti).
  • Vývar slijte, kosti oberte a maso dejte zatím stranou.
  • Oloupejte si mrkev a celer. Zeleninu nakrájejte na kostičky a dejte vařit do polévky na 10-15 minut.
  • Jakmile zelenina změkne, část ji z polévky vyberte a dejte stranou.
  • Polévku sundejte z plotny.
  • Do misky rozklepněte vejce a promíchejte ho dohladka vidličkou. Pak vejce pomalu ohřejete, aby se po přidání do horké polévky nesrazilo. Stačí k němu přidat lžíci horké polévky a promíchat. Přidat další lžíci a znovu promíchat. A ještě jednou. Takto ohřáté vejce pak nalijte do polévky (ta musí stát mimo horkou plotýnku a nebýt vyloženě vroucí) a hned rozmixujte dohladka ponorným mixérem.
  • Pak do polévky vraťte odloženou zeleninu a maso. Vše dochuťte muškátovým oříškem.
  • Podávejte posypané čerstvou petrželkou.

Notes

Krok 3 a výš

Comments

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Recipe Rating